Hvordan jeg arbejder med ericksonian inspireret hypnoterapi

Hemmeligheden bag ericksonian hypnoterapi

Hemmeligheden ved psykoterapi ligger i at få klienter til at gøre noget de ønsker at gøre, men som de normalt ikke ville gøre”. (Milton H. Erickson).

Hvad er ericksonian hypnoterapi?

Erickson inspireret hypnoterapi dækker over en indirekte, ressourceorienteret vej til at arbejde med dine problemer. Milton Erickson var en amerikansk psykiater og hypnoterapeut, som levede i 1901-1980, og som har inspireret hypnoterapeuter verden over. Internationalt anerkendte hypnoterapeuter har siden hans død videreudviklet hans metoder på forskellig måde.

Hvordan arbejder vi med ericksonian hypnoterapi?

Når vi arbejder på denne måde inddrager vi f.eks. metaforer og små historier i hypnosen. Metaforer og billeder er ofte mere forandringsskabende end bare ord. Interventionerne – de forslag vi giver dig undervejs, mens du er i trance – tilpasses dig og dine behov. Vi kan f.eks. inddrage dine egne ressourcer fra områder af dit liv, hvor du trives, er fordybet og opslugt på en konstruktiv måde til at finde nye veje til løsning af dine problemer og dermed skabe håb for fremtiden. Et for dig meningsfuldt billede/ symbol kan være med til at fremme din forandringsproces – du kan tage det med dig efter terapien. Du vil efterfølgende kunne opleve, at du får lettere ved at handle på nye måder – efter dine ønsker – uden du behøver at være så bevidst om det… Dvs. vi kan hjælpe dig til problemløsning via en indirekte vej….